25 januari 2022
19:30

Månsarps IBK B

Referat: Forserums IF - Månsarps IBK B

3:e gången gillt blev det spel borta mot Forserum, efter att först vi flyttat matchen p g a sjukdom, och sedan Forserum.
Vi var lite desarmerade idag, med endast 2 femmor, plus Adam som förste reserv som utespelare, och undertecknad som 2:e reserv. Detta efter internt rankingsystem, som jag inte begriper mig på ( ha ha).

Att Forserum vinner över 3 perioder är inget och säga om, deras 3 femmor mot våra 2 tar ut sin rätt till slut.

Vi försvarar oss riktigt bra stundtals, i första perioden lyckas vi hålla nollan ett tag, med både tur ( stolparna) och skicklighet (Daniel i målet). Efter ett tag börjar vi också hitta lite anfall. Vi har 2 bra lägen att ta ledningen genom Lance i första perioden, men det vill sig inte inte i avsluten. Istället är det Forserum som går fram till 3-0, 1-0 skott stolpe in, 2-0, då vi är ouppmärksamma på ett frislag, och 3-0 avslut mitt i slottet, efter att vi legat steget efter.
Men vi får till en reducering innan perioden är slut, genom Gustav, som slår in en retur efter avslut av Lance.
Paus 3-1.

Vi berömmer varandra för uppoffrande spel i första, och förväntar oss en anstormning i andra. Och det blir det också till viss del, men vi gör själva en jättefin period, som slutar 1-1. Albin reducerar genom finfint avslut till 3-2, assist från Andreas. Sedan får vi också matchens första PP, men det blir resultatlöst, skotten mest utifrån mot deras målvakt. 15:22, så gör de 4-2. Är väl ett mål som känns onödigt, då vi haft flera lägen att ta bort bollen.
Synd bara att vi inte gör något mer mål i denna period, för det hade vi behövt.
Perioden avslutat med ny utvisning för Forserum, där deras nr 21 återigen får sitta på botbänken.

Vi laddar om inför 3:e, som blir en jobbig period för oss. Vi får ju börja i PP, men får inte till det riktigt där. Dock så stänker Noah upp 4-3 i nättaket, efter 03.37. Men Forserum lägger gasen i botten, och gör 5-3 efter 05.02, sedan rullar det på snabbt, och efter 08:58, gör de 10-3. Då får Daniel nog, och Adrian hoppar in i målet.
Det rullar in ytterligare något mål, innan vi själva reducerar genom Markus.
Till slut skrivs siffrorna till 14-4. Vi får avsluta matchen med ett boxplay, som vi reder ut.
Vill ge en eloge till alla killar som verkligen gav allt för varandra, och höll ett bra motstånd så länge vi orkade. Tyvärr hade vi behövt vara några till för att hota över 3 perioder. Men vi hoppas att vi är fler nästa match som är redan på Fredag.